Cum se aplica betonul amprentat 

Cum se aplica betonul amprentat 

Cum se aplica betonul amprentat? Vom dezvalui in acest articol pasii!

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat este o metoda des folosita in pavarea suprafetelor interioare si exterioare. Pavajele din beton amprentat sunt preferate in special pentru designul lor permisiv care va da posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele si culori si de a personaliza lucrarea realizata.

Care sunt pasii necesari pentru pavaje de beton amprentat deosebite si rezistente?

Cum Se Aplica Betonul AmprentatIn primul rand, trebuie sa pregatiti terenul/spatiul in care veti realiza betonul amprentat.

Aceasta este o etapa obligatorie pentru aplicarea oricarui tip de pavaj/amenajare.

Un teren bine pregatit creste considerabil durabilitatea pavajului si asigura un finisaj perfect.

Suprafata pentru aplicarea betonului amprentat trebuie sa fie neteda si fara urme de vegetatie. Aceasta se pregateste prin aplicarea de balast, montarea unei folii polipropilena si a unei armaturi din plasa pentru a asigura rezistenta in timp.

Betonul amprentat se toarna in spatiul pregatit. Dupa turnare, urmeaza nivelarea betonului. Este bine de stiut ca betonul pentru amprentare este agregat la fabricare si nu se pregateste la fata locului.

Cea mai importanta etapa este amprentarea. Daca pana la acest punct, probabil, cei mai multi dintre dumneavoastra s-ar incumeta sa execute un astfel de pavaj pe cont propriu, aici se recomanda ajutorul unui specialist. Amprentarea consta, teoretic, in aplicarea culorii, a prafului antilipire si montarea matritei pentru obtinerea formei si aspectului dorit.

Acest procedeu de pavare este binecunoscut in teorie, insa, uneori practica s-a dovedit a fi o alegere neinspirata pentru cei care nu au experienta. Daca sunteti exigenti la realizarea pavajelor dumneavoastra si doriti rezultate perfecte, nu experimente, atunci este indicat sa apelati la o echipa specializata in pavaje de beton amprentat.

In cazul in care va hotarati, totusi, sa experimentati la dumneavoastra acasa aplicarea betonului amprentat, va recomandam sa testati mai intai pavarea unui spatiu mic pentru a va familiariza cu acest tip de pavaj.

error: Content is protected !!